X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Oficial rus, arestat cînd era pe yacht. Frauda: 2,3 milioane euro

14 sep. 2017,, 19:30   Externe
2780 0

Directorul adjunct al Administraţiilor Penitenciarelor ruse, Oleg Kurşunov, a fost arestat şi inculpat pentru deturnare de fonduri publice în valoare de peste 2,3 milioane de euro, a anunţat joi Comitetul rus de Anchetă, citat de AFP, preluat de News.ro.

Potrivit anchetatorilor, Kurşunov a profitat de poziţia sa pentru a “umfla” preţul a două contracte publice din 2015 şi 2016, privind livrarea de carburant şi produse alimentare sistemului de închisori ruse.

“Acţiunile lui Kurşnov şi ale complicilor săi au dus la un prejudiciu de peste 160 de milioane de ruble pentru administraţia penitenciarelor”, a anunţat Comitetul de Anchetă, într-un comunicat.

Kurşunov a fost arestat miercuri, la bordul iahtului său, unde anchetatorii au confiscat mai multe milioane de ruble şi o colecţie de ceasuri de lux.

Sistemul rus de penitenciare este criticat în mod regulat de ONG-uri şi de familiile deţinuţilor pentru starea învechită a închisorilor şi pentru violenţele şi relele tratamente la care sînt supuşi deţinuţii. Arestările pentru corupţie ale înalţilor funcţionari şi chiar ale miniştrilor sau guvernatorilor de regiuni s-au înmulţit în ultimii ani în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?