Vor fi sau nu vor fi urmări: noi detalii despre cazul Brăguța

Vor fi sau nu vor fi urmări: noi detalii despre cazul Brăguța

Procurorul general, Eduard Harunjen, a venit în această dimineață cu solicitarea ca judecătorul și procurorul care au emis mandat de arest pe numele decedatului Andrei Brăguța să fie sancționați.

Informația a fost confirmată pentru NOI.md de către adjunctul procurorului general, Mircea Roșioru. Potrivit lui, în baza demersului făcut de Eduard Harunjen va fi inițiată o anchetă de serviciu pentru a se stabili dacă acțiunile judecătorului și procurorului pot fi calificate drept abatere disciplinară.

De aceasta se va ocupa Colegiul disciplinar instituit pe lîngă Consiliul Superior al Procurorilor, care are drept scop examinarea cazurilor de răspundere disciplinară a procurorilor.

Totodată, Mircea Roșioru a precizat pentru NOI.md că, în cazul în care se vor stabili unele abateri, atît judecătorul care a emis mandat de arest pe numele lui Brăguța, cît și procurorul riscă următoarele sancțiuni: avertisment, mustrare, retrogradare sau eliberare din funcție, reținere din salariu.

Adjunctul procurorului a precizat că există posibilitatea ca cei vizați să nu fie sancționați deloc în cazul în care Colegiul disciplinar nu constată nicio abatere disciplinară.

Andrei Brăguța a murit în Penitenciarul nr. 13 în timp ce se afla în arest preventiv. Rudele lui îi acuză pe oamenii legii că l-ar fi bătut și astfel ar fi survenit decesul. 

De cealaltă parte, administrația pușcăriei spune că tînărul a decedat din cauza unei pneumonii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load