X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Consiliul Concurenţei solicită semnalarea barierelor anticoncurențiale

14 sep. 2017,, 12:30   Economie
2668 0

Consiliul Concurenţei a solicitat companiilor din Moldova să semnaleze despre barierele anticoncurențiale cu care se confruntă, comunică NOI.md.

Departamentul a amintit că parlamentul Moldovei a adoptat anterior Programul naţional în domeniul concurenţei şi ajutorului de stat pentru anii 2017-2020, obiectivul general al căruia este dezvoltarea mediului concurenţial loial prin deschiderea sectoarelor economice către concurenţă şi monitorizarea eficientă a ajutorului de stat.

În acest context, Consiliul Concurenței este interesat în identificarea barierelor anticoncurențiale, formularea de soluții în scopul eliminării acestora și consolidării mediului concurențial loial. S-a specificat că barierele anticoncurențiale sînt instituite de către autoritățile publice prin diferite reglementări și cerințe, care creează impedimente de intrare/ieșire din piață a întreprinderilor.

Aceste bariere pot fi, de exemplu, stabilirea unor condiții complexe la obținerea licențelor și autorizațiilor de funcționare; stabilirea reglementărilor, standardelor și cerințelor nejustificate (spre exemplu, tehnice, ecologice, sanitar-epidemiologice etc.), care măresc costurile activităţii de antreprenoriat; stabilirea prețurilor maxime și minime la comercializarea produselor, serviciilor, lucrărilor; plafonarea nivelului de rentabilitate; instituirea drepturilor exclusive și limitarea concurenței în anumite sectoare economice.



În contextul celor expuse, Consiliul Concurenţei îndeamnă toți cei ce se confruntă cu aceste bariere sau dețin informații despre ele, să semnaleze Consiliului Concurenței. E-mail: publicrelations@competition.md, presa.competition@gmail.com tel. de contact 0-22 27-45-65

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?