Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Un nou proiect european pentru sectorul energetic din Moldova

14 sep. 2017,, 11:30   Economie
2947 1

Uniunea Europeană va finanța implementarea în țara noastră a noului proiect „Suportul pentru modernizarea sectorului energetic din Republica Moldova”, prevăzut pentru anii 2017-2019.

După cum i-au comunicat corespondentului NOI.md surse din cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), acest lucru a fost discutat în cadrul unei întrevederi susținute de către directorul general al ANRE, Tudor Copaci, cu reprezentanții proiectului nominalizat al UE.

În cadrul întrevederii părțile au discutat necesitățile și problemele existente în sectorul energetic al Moldovei. O atenție deosebită a fost acordată proiectelor de dezvoltare a infrastructurii, în special celor de interconectare cu piețele europene de energie electrică și gaze naturale.

Tudor Copaci a menționat că procesul de armonizare a legislației secundare la standardele europene se află în etapa de elaborare, de aceea se poate spune că în momentul de față a fost aprobată o serie de acte normative ce corespund cerințelor Pachetului Energetic III. Sectorul energetic are nevoie de sprijinul Uniunii Europene și cele mai bune practici de reglementare internaționale.

În acest context conducătorul grupului proiectului UE, Adrian Twomey, a spus că acest proiect se află la etapa inițială și încă urmează să fie organizat un șir de întrevederi cu toate părțile implicate, exprimîndu-și convingerea că cooperarea eficientă va fi doar în beneficiul Moldovei și al cetățenilor ei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?