Încă un jurnalist rus a fost deportat din Moldova

Încă un jurnalist rus a fost deportat din Moldova

Să vezi aeroportul și să pleci: un jurnalist din Volgograd, deportat din Moldova

 

Aeroportul este singurul lucru pe care a putut să-l vadă Anatoli Liubimenko în Moldova.

După cum comunică „SoțInformBiuro” cu referire la AI „Volga-Kaspii”, Anatoli Liubimenko, jurnalist din Volgograd, a fost trimis acasă de pe aeroportul moldovenesc fără nicio explicație.

Locuitorul orașului Volgograd pentru prima dată în viață a hotărît să călătorească în septembrie prin una dintre fostele republici sovietice. El și-a propus să zboare spre Chișinău, iar ulterior să treacă prin Ucraina.

Făcîndu-și bagajul și rezervîndu-și o cameră, jurnalistul a pornit la drum. Însă, pe aeroportul moldovenesc, pe locuitorul orașului Volgograd îl aștepta o ”surpriză”.

Trecînd controlul pașapoartelor, bărbatul a fost brusc oprit de angajații Poliției de Frontieră. Fiind întrebat care este scopul vizitei, bărbatul a spus că este turist și dorește să viziteze atracțiile turistice. Totodată, bărbatul a spus că este jurnalist, însă nu avea asupra sa legitimația. Oamenii legii au continuat să-i pună întrebări, după care i-au luat pașaportul și i-au spus să aștepte.

Dimineața jurnalistul a primit o copie a actului de deportare.  La capitolul „Cauze” bifa era aplicată la rubrica „Altele”.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load