X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Situație critică în grădinițele din Bălți

13 sep. 2017,, 18:21   Societate
2236 4

Aproximativ 25% din copiii cu vîrstă preşcolară din Bălţi sînt pe listele de aşteptare pentru a fi înscrişi la grădiniţe, în timp ce spaţiile şcolare sînt acoperite în proporţie de 60% sau chiar şi mai puţin de jumătate.

Despre aceasta a declarat la începutul noului an de studii, Tatiana Dubiţchi, şeful Direcţiei municipale pentru educaţie, tineret şi sport din Bălţi, transmite MOLDPRES.

“În anul de învăţămînt 2016-2017 grădiniţele din Bălţi au fost frecventate de 6839 copii, ceea ce este puţin, ţinînd cont de faptul că în municipiu avem înregistraţi 9159 de copii de vîrstă preşcolară. Astfel, în prezent avem peste două mii de copii de 2-3 ani care aşteaptă să fie înscrişi la grădiniţă”, a afirmat funcţionara, citată de esp.md.

Potrivit Tatianei Dubiţchi, situaţia ar putea fi redresată într-o anumită măsură odată cu finalizarea reparaţiei capitale a unei grădiniţe din oraş, pentru care de la începutul anului 2015 din bugetul local a fost alocată suma de 4,5 mln de lei. Ar mai putea fi identificate încă nişte rezerve, însă chiar şi aşa este vorba doar de cîteva sute de locuri.

Autorităţile locale admit că o soluţie ar putea fi deschiderea instituţiilor preşcolare private, precum şi adaptarea pentru grădiniţe a spaţiilor nefolosite din unele şcoli din municipiu. În acest an, din lipsă de elevi nu au fost deschise clasele I în două gimnazii din localitate, iar un liceu nu are clasa a X-a. Or, conducerea Direcţiei de învăţămînt din Bălţi consideră că locurile rămase libere trebuie să fie folosite eficient.


În prezent în municipiul Bălţi activează 35 de grădiniţe, două şcoli primare, 11 gimnazii şi 13 licee.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?