X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Guvernul a aprobat un nou plan privind cooperarea cu NATO

13 sep. 2017,, 17:30   Politică
4223 3

Executivul a aprobat astăzi așa-numitul Plan individual de acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – Alianța Nord-Atlantică pentru anii 2017-2019, informează NOI.md.

Documentul trasează domeniile prioritare și obiectivele comune de cooperare. Conform documentului, în următorii trei ani vor fi întreprinse o serie de acțiuni pentru reformarea și modernizarea sectorului de securitate, dezvoltarea forțelor armate, combaterea noilor amenințări la adresa securității și promovarea diplomației publice.

Planul prevede: organizarea consultărilor politice pe subiecte de securitate și apărare, sporirea interoperabilității prin participarea în continuare la operațiunea de menținere a păcii din Kosovo, implementarea proiectelor de asistență prin intermediul Fondurilor de afectare specială NATO, sporirea nivelului de pregătire în caz de urgență, managementul crizelor.

Pavel Filip a ținut să explice că acest document nu afectează neutralitatea țării. „Este un subiect în jurul căruia speculează foarte mult cei care vor să ridice aceste discuţii cît mai sus. Am spus nu o singură dată că neutralitatea nu înseamnă izolarea ţării. Trebuie să avem o colaborare foarte bună în unul dintre obiectivele de modernizare a Armatei Naţionale”, a remarcat el.

Documentul mai prevede deschiderea Oficiului de legătură al NATO în Republica Moldova, care, potrivit autorităților, va oferi țării noaste noi posibilități pentru dezvoltarea cooperării practice în procesul de implementare a reformelor și proiectelor comune.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?