Decizia Guvernului: cu cît vor fi majorate salariile din sectorul bugetar

Decizia Guvernului: cu cît vor fi majorate salariile din sectorul bugetar

Salariile de funcție ale angajaților din sectorul bugetar salarizați în baza Rețelei tarifare unice vor fi majorate cu 10 %. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Cabinetul de miniștri, notează NOI.md.

Conform proiectului, de majorare vor beneficia peste 120 de mii de angajați din instituțiile de învățămînt, cultură și artă, medico-sanitare și asistență socială, cultură fizică și sport, sfera științei și inovării. De asemenea, se vor mări și salariile militarilor, polițiștilor și ale altor angajați din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice.

Majorarea va fi aplicată în două etape, pentru angajații instituțiilor de învățămînt, inclusiv ai școlilor sportive, începînd cu luna septembrie a.c., iar pentru salariații din alte domenii de activitate – din 1 ianuarie 2018. Costul total al majorărilor constituie circa 337 de milioane de lei pentru un an.

Măsura este prevăzută în Programul de activitate al Guvernului 2016-2018 și are ca obiectiv sporirea protecției sociale a salariaților cu remunerare mică din sectorul bugetar. 

Documentul urmează să fie expediat Parlamentului pentru examinare. 

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load