Filip înaintează repetat candidatura lui Sturza

Filip înaintează repetat candidatura lui Sturza

Premierul va înainta șefului statului repetat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministrul Apărării. Anunțul a fost făcut de Pavel Filip la ședința de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

„Argumentele președintelui prin care a fost respins candidatul propus sînt absurde. Astăzi voi înainta repetat candidatura aceleiași persoane. Dacă și de această dată va refuza, atunci înseamnă că încalcă în mod conștient Constituția”, a declarat el.

Potrivit premierului, decizia lui Igor Dodon de a înainta un candidat la funcția de ministru este lipsită de logică atît timp, cît, conform Constituției, el nu are nicio atribuție în acest sens.

„Trebuie să recunosc că nu prea am înțeles, dar cred că nici societatea nu prea a înțeles această propunere a dlui președinte, ori poate dl președinte și PSRM-ul se cred la guvernare. Această declarație nu va avea efect, ca și multe altele”, a adăugat Filip.

Șeful executivului a mai sugerat că Dodon și-a ales greșit idolul politic pe care încearcă să-l copieze. „Înțeleg că dumnealui se inspiră de la un model din altă țară, pe care o «frecventează» foarte des, dar aș vrea să-i sugerez să coboare cu picioarele pe pămînt și să-i amintesc că Moldova este o țară parlamentară”, a declarat Filip. 

Igor Dodon a propus astăzi candidatura generalului Victor Gaiciuc la funcția de ministru al Apărării, care s-a mai aflat în aceast post în anii 2001-2004.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load