Taxele vamale pentru bunurile accizabile din Transnistria vor fi anulate

Taxele vamale pentru bunurile accizabile din Transnistria vor fi anulate

Sovietul Suprem (SC) al autoproclamatei RMN a aprobat miercuri în prima lectură amendamente la Legea cu privire la accize, care redistribuie sarcina fiscală în sistemul de impozitare indirectă.

Documentul elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice prevede o majorare în 2018 a volumului accizelor la import, cu reducerea la zero a taxelor vamale. De exemplu, accizele la motorină, inclusiv combustibilul diesel și biodieselul, sînt propuse la 111,72 dolari pe tonă, în loc de 100 de dolari. În același timp, taxa de 2% din cost va fi anulată.

Accizele pentru mărfurile importate ai căror analogi sînt produși în regiune vor crește. În plus, lista mărfurilor supuse accizelor va fi modificată prin analogie cu Moldova și Ucraina. Aceasta va fi completată cu mașini, însă echipamentele de înregistrare audio și video, dimpotrivă, vor fi excluse. Rata accizelor la autoturisme va fi stabilită în funcție de mărimea motorului și de durata de funcționare. În același timp, și taxa pentru autoturisme va fi anulată.

Săptămîna viitoare, luînd în considerare sugestiile și comentariile făcute, proiectul urmează să fie adoptat în lectura finală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load