Candidatul propus de Dodon la funcția de ministru al Apărării

Candidatul propus de Dodon la funcția de ministru al Apărării

Șeful statului, Igor Dodon, a respins candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al apărării, propusă de coaliția de guvernare, informează NOI.md.

Totodată, el a propus un alt candidat, care, în opinia lui, este unul competent și are experiență vastă în domeniu. Este vorba despre fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc. 

„Am semnat astăzi un răspuns la adresa premierului, prin care refuz candidatura dlui Sturza și, totodată, am semnat o scrisoare prin care recomand un profesionist la funcția de ministru al apărării. Am propus candidatura lui Victor Gaiciuc, general, fost viceministru, ministru, fost ambasador la NATO, care are o experiență suficientă în domeniu”, a declarat astăzi Dodon. 

Șeful statului a reiterat mesajul adresat coaliției de guvernare că nu va accepta numirea unor persoane incompetente la șefia unei sau altei instituții. „Dacă veți insista în continuare pe persoane incompetente, indiferent de cîte ori le veți promova, indiferent de ce decizie va lua Curtea Constituțională, care s-a transformat în filiala PD-ului și a lui Plahotniuc, eu astfel de decrete nu voi semna”, a avertizat Dodon. 

Menționăm că Victor Gaiciuc a deținut funcția de ministru al apărării în perioada anilor 2001-2004.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load