UPDATE: Cinci pesoane au fost reținute de procurori

UPDATE: Cinci pesoane au fost reținute de procurori

UPDATE 13:11 -  Cinci persoane bănuite au fost reținute, acum cîteva minute, de către procurorii PCCOCS. Acțiunea continuă.

(12:00) - Șeful Biroului Antitrafic și Investigarea crimelor cibernetice din cadrul PCCOCS, Vladimir Moșneaga, și șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Lilian Levandovschi, au făcut declarații pentru presă.

Potrivit lor, investigațiile au fost efectuate în colaborare cu colegi din Israel. 

Mai mult, sînt vizate circa 10 persoane suspecte în organizarea și angajarea ilegală în Israel a zeci de moldoveni, fiind deschisă o cauză penală pentru migrație ilegală, fapt care se pedepsește cu pînă la 7 ani de închisoare.

Actualmente, acțiunea continuă, PCCOCS urmînd să vină cu mai multe detalii la sfîrșitul operațiunii.

(11:25) În urma măsurilor speciale de investigație s-a constat că, în perioada 2015 pînă în prezent, membrii grupului criminal au organizat plecarea și angajarea ilegală în cîmpul muncii a zeci de cetățeni ai Republicii Moldova, care achitau pentru astfel de servicii în jur de 7 mii euro fiecare.

(10:34) - Procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale împreună cu colaboratorii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI al IGP al MAI efectuează astăzi 27 de percheziții în Capitală într-un dosar care se referă la angajarea ilegală a moldovenilor în Israel.

Potrivit surselor apropiate anchetei, membrii grupului criminal care se ocupau cu recrutarea persoanelor au organizat plecarea şi angajarea ilegală în cîmpul muncii a zeci de cetăţeni ai Republicii Moldova, care achitau pentru astfel de servicii în jur de 7 000 mii euro fiecare.

Toate acestea aveau loc doar cu falsificarea documentelor pentru anagajarea în Israel a cetățenilor R. Moldova. 

Vom reveni cu detalii. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load