Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Din noiembrie vei putea da o notă online serviciilor CNAS

13 sep. 2017,, 10:43   Societate
2830 0

Serviciile prestate de Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS), în curînd, vor vor putea fi evaluate online de cetățeni, notează NOI.md cu referire la un comunicat de presă.

În cadrul unui atelier de lucru, specialiștii IT au încercat să pună bazele unui concept ce va permite colectarea opiniilor cetățenilor față de calitatea serviciilor publice. Totodată, instituțiile publice vor utiliza acest instrument inovativ pentru a vedea în ce măsură modul în care operează reflectă așteptările cetățenilor. Funcționarii vor putea utiliza sugestiile și recomandările pentru a ajusta modul de prestare a serviciilor publice, astfel încît acestea să fie centrate pe oameni.

Pentru a elabora un instrument cît mai eficient atît din punctul de vedere al utilizatorilor, cît și din cel al prestatorilor de servicii, experții MiLab au efectuat o serie de interviuri și discuții de tip focus grup în șapte oficii teritoriale ale CNAS situate la Chișinău, Ialoveni, Cahul, Bălți și Comrat. Echipa de cercetare a analizat diverse aspecte ale experienței utilizatorilor, stabilind atitudinile, comportamentele și provocările respondenților atunci cînd sînt întrebați în ce măsură sînt satisfăcuți de calitatea serviciilor prestate.

În baza rezultatelor acestei cercetări, echipele de dezvoltatori trebuie să propună soluții. Participanții la atelier vor fi ghidați de mentori, iar un juriu profesionist va evalua la final soluțiile prezentate. Echipa care va dezvolta cea mai bună soluție se va alege cu 10.000 de dolari SUA, acordați de PNUD Moldova. Premiul va fi acordat pentru dezvoltarea și implementarea soluției propuse. Inițial instrumentul va fi testat în cadrul oficiilor teritoriale ale CNAS, ulterior fiind integrat și în alte instituții.

Prototipul instrumentului va fi elaborat în decurs de două săptămîni, iar aplicația propriu-zisă va fi lansată în noiembrie 2017.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?