Încă 30 de zile de arest pentru Iurie Bolboceanu

Încă 30 de zile de arest pentru Iurie Bolboceanu

Fostul deputat Iurie Bolboceanu rămîne încă 30 de zile în arest. Decizia a fost luată de magistraţii oficiului Rîşcani al Judecătoriei Chişinău.

Inculpatul nu şi-a auzit însă sentinţa, deoarece a fost transportat de urgenţă la spitalul "Sfînta Treime". Bolboceanu a suferit o criză hipertensivă în timp ce aştepta decizia judecătorilor. 

Potrivit avocatului lui Bolboceanu, starea sa de sănătate a fostului deputat s-a înrăutăţit după ce acesta a fost arestat. "Este doctorul care îi acordă acum asistenţă, dumnealui a suportat numai ce o criză, hipertensiune, ce este cu el îi vedeţi starea, că el este jos. Asta înseamnă regimului aflării lui, şase luni primeşte zilnic cîte 10-20 de pastile, şase luni sub arest în condiţii degradante şi inumane", a spus avocatul Ghenadie Malic. 

Potrivit procurorilor, fostul parlamentar a fost racolat în toamna anului 2016 de Direcția de Informații a Ministerului rus al Apărării, cunoscută şi ca Serviciul de spionaj extern. Iurie Bolboceanu trebuia să culeagă şi să livreze informații de interes național, inclusiv date privind strategii naţionale importante şi date personale ale unor înalţi funcţionari.

De asemenea, fostul deputat oferea date despre acţiunile de realizare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi despre planurile legislative ale formaţiunilor de la guvernare.

Bolboceanu a fost încătușat în luna martie, chiar în timp ce transmitea niște dosare agentului sub acoperire, ataşat al Ambasadei Rusiei la Chişinău.

Fostul deputat riscă pînă la 20 de ani de închisoare.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load