ONG-urile pot beneficia de pînă la 7 mii euro

ONG-urile pot beneficia de pînă la 7 mii euro

Organizaţiile neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului pot obţine granturi de pînă la 7 mii de euro pentru proiectele privind consolidarea şi dezvoltarea cooperării între ele.

Ganturile sînt oferite de Institutul pentru Democraţie din Moldova, Societatea de cultură bulgară "Rodoliubeţ" şi Centrul pentru Promovarea şi Protecţia Drepturilor Tinerilor Femei.

Surse din cadrul Institutului au relatat pentru INFOTAG că scopul concursului este de a încuraja dezvoltarea relaţiilor durabile între ONG-urile din Moldova şi Transnistria".

"De granturi vor beneficia 10 ONG-uri pentru a realiza iniţiative comune, menite să consolideze încrederea. Prioritate în concurs vor avea activităţile comune ale instituţiilor de învăţămînt transnistrene şi moldoveneşti, implicarea cadrelor didactice în educaţia pentru drepturile omului", a declarat reprezentanta Institutului Valeria Cuzneţova.

Potrivit ei, solicitanţii trebuie să elaboreze un proiect comun cu parteneri de pe celălalt mal al Nistrului pentru a dezvolta activităţi comune.

"Proiectul trebuie să fie întocmit în limba engleză şi să fie implementat în decurs de un an, începînd din noiembrie 2017. Cererile de participare la concurs pot fi depuse pînă la 15 octombrie", a spus ea.

Concursul de granturi se desfăşoară în cadrul proiectului "Consolidarea încrederii reciproce între profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului: formarea potenţialului regional pentru dezvoltarea continuă a formării cadrelor didactice în sfera metodelor de educaţie proactive moderne în domeniul drepturilor omului", finanţat de Uniunea Europe


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load