Imagine geocoloră a uraganului Irma prezentată de NASA

Imagine geocoloră a uraganului Irma prezentată de NASA

NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Imagine geocoloră a uraganului Irma, capturată de satelitul GOES-16

Satelitul GOES-16 aparținînd Agenției americane pentru studiul oceanelor și atmosferei (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA) a capturat această imagine geocoloră a uraganului Irma, care a afectat recent regiunea Caraibelor și coasta de sud-est a Statele Unite.

La momentul realizării fotografiei, pe 8 septembrie 2017, Irma era o furtună de categoria 4, cu rafale de vînt maxime de aproape de 155 mph (mile pe oră).

Creată de partenerii NOAA de la Institutul de Cooperare pentru Cercetare în Atmosferă, această imagine geocolor experimentală afișează date de la sateliți geostaționari în diferite moduri, în funcție de faptul dacă este zi sau noapte. Această imagine, capturată în zori, oferă o combinație, cu caracteristici de noapte în partea stîngă a imaginii și de zi în dreapta.

În imaginile de noapte, norii lichizi de apă apar în nuanțe de albastru, norii de gheață sînt gri-alb, apa pare neagră și pămîntul este gri. Luminile orașului sînt un fundal static creat cu ajutorul ''benzii noapte-zi'' (DNB) a radiometrului VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite), care nu indică nicio întrerupere a alimentării cu energie. În imaginile de zi, caracteristicile uscatului și apelor de mică adîncime apar ca în imaginile cu culori reale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load