X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Refugiaţii transnistreni, despre noile acuzaţii aduse lui Chirtoacă

12 sep. 2017,, 18:20   Politică
2712 0

Noile acuzaţii aduse primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcţie, sînt justificate, iar încercările lui de a-i acuza pe veteranii şi refugiaţii conflictului de pe Nistru de provocarea dosarului penal sînt doar o tentativă de a manipula opinia publică, susţin refugiaţii transnistreni.


Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Mişcării Refugiaţilor Transnistreni, Anatolie Bîzgu, a spus că "conducerea Primăriei s-a ocupat de scheme dubioase la executarea tranzacţiilor de împăcare, potrivit cărora autorităţile municipale trebuiau să asigure cetăţenii social-vulnerabili cu locuinţă".

"Problema este că aceste tranzacţii de împăcare erau realizate selectiv. La numeroasele cereri de a prezenta criteriile de selectare a candidaţilor pentru primirea locuinţelor, Primăria se eschiva să răspundă, făcînd trimitere la protecţia datelor cu caracter personal", a spus el.

Fostul poliţist, pensionarul Oleg Spiridon, a menţionat că la toate demersurile referitoare la motivele pentru care se tergiversează acordarea locuinţelor primea răspuns că Primăria nu dispune de bani.

„În anul 2012, au primit locuinţă în baza tranzacţiilor de împăcare 24 de persoane. La prima vedere, totul părea legal, pînă cînd am primit copiile documentelor în care se menţiona că mulţi dintre aceşti oameni au încheiat acorduri în anul 2011. Iar eu am încheiat acordul în 2008 şi încă nu am o locuinţă", a remarcat el.

În opinia veteranilor şi refugiaţilor, modul selectiv de executare a tranzacţiilor se explică prin corupţie şi mite, de aceea noul dosar penal al lui Chirtoacă este unul justificat, iar "lacrimile lui sînt nişte lacrimi de hoţ".

Noul dosar penal al lui Dorin Chirtoacă a fost intentat în legătură cu depăşirea atribuţiilor de serviciu la acordarea locuinţelor şi prejudicierea bugetului municipal cu 66 de milioane de lei. Pe pagina sa de Facebook Chirtoacă a scris că refugiaţii din Transnistria au blocat activitatea Primăriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?