Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Proiect de dezvoltare a competenţelor pe piaţa muncii, de la BM

12 sep. 2017,, 14:40   Economie
2352 0

Experţii Băncii Mondiale (BM) au elaborat pentru Republica Moldova proiectul "Competenţe pentru locuri de muncă", care are drept obiectiv de a spori calitatea pregătirii angajaţilor.

Proiectul a fost prezentat luni la Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Surse din cadrul Ministerului au menţionat că echipa de experţi ai BM este condusă de Margo Hoftijzer, economist superior în sectorul educaţie, care a menţionat că proiectul va îmbunătăţi corelarea dintre ofertă şi cererea de competenţe.

Totodată, proiectul va fi aplicat pentru consolidarea sistemelor de informaţii privind piaţa muncii pentru a facilita capacitatea de răspuns a sistemului de educaţie şi formare la cererea de pe piaţa muncii; pentru consolidarea calităţii şi relevanţei învăţămîntului superior prin promovarea colaborării între universităţi şi întreprinderi şi prin aplicarea stimulentelor pentru a le oferi studenţilor competenţe solicitate pe piaţa muncii; pentru consolidarea învăţării pe tot parcursul vieţii prin promovarea ofertei de calitate pentru adulţi.

Viceministrul Economiei şi Infrastructurii Vitalie Iurcu a prezentat potenţialul climatului investiţional în Republica Moldova şi facilităţile oferite de zonele economice libere.

El a menţionat că majorarea numărului locurilor de muncă în companiile şi asociaţiile din toate regiunile Moldovei este unul dintre obiectivele Guvernului din programul Măsurile prioritare de dezvoltare economică pentru 2017-2019. Prioritare pentru următoarele acţiuni sînt elaborarea şi implementarea programelor pentru consolidarea culturii financiare a întreprinderilor mici şi mijlocii, actualizarea standardelor locurilor de muncă şi curriculumului corespunzător în permanentă coordonare economică, educaţională şi a forţei de muncă între ministere, precum şi organizarea cursurilor de instruire avansate pe tot parcursul vieţii pentru persoane fără loc de muncă.

Proiectul "Competenţe pentru locuri de muncă" este prevăzut în Cadrul de parteneriat al BM cu Republica Moldova pentru perioada 2018-2021, cu un buget în valoare de pînă la $30 mil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?