Haos la o conferință după ce s-a pierdut o insectă contagioasă

Haos la o conferință după ce s-a pierdut o insectă contagioasă

Haos după ce într-o conferință despre pericolul căpușelor s-a pierdut o insectă contagioasă.

O căpușă din familia Ixodidae, prezentată jurnaliștilor în timpul unei conferințe guvernamentale pentru prevenirea „febrei severe cu sindrom de trombocitopenie”, a dispărut, provocînd haos în instituție, informează publicația Mainichi, citată de The Independent.

Căpușa a fost adusă la conferință de către un angajat al prefecturii locale din Miyazaki, Japonia, și a fost așezată pe o foaie de hîrtie albă împreună cu o altă căpușă, care a murit după ce a supt sînge. Căpușa vie a dispărut după o sesiune foto, iar dispariția a provocat haos în încăpere, atît jurnaliștii, cît și angajații căutînd insecta. Potrivit The Independent, ca o contramăsură, guvernul prefectural a lansat două tipuri de insecticide în sala de presă.

Potrivit sursei citate, conferința de presă a avut loc săptămîna trecută și a fost programată ca răspuns la un număr foarte mare de cazuri raportate de febră cu sindrom de trombocitopenie în Prefectura Miyazaki. În timpul conferinței reporterii au fost informați despre modul în care pot să evite mușcăturile căpușelor ixodide.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load