Plahotniuc anunță candidatul la funcția de ministrul al Apărării

Plahotniuc anunță candidatul la funcția de ministrul al Apărării

Candidatul desemnat de coaliția de guvernare pentru funcția de ministrul al Apărării este vicepreședintele PPEM Eugen Sturza. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul PDM, Vlad Plahotniuc

Astăzi premierul urmează să-i propună președintelui candidatura acestuia spre a fi numit în funcție. Potrivit lui Vlad Plahotniuc, Eugen Sturza a fost selectat dintr-o listă de șapte candidați, printre care și două femei. Anterior Sturza a activat în cadrul Cancelariei de Stat.

Liderul democraților a ținut să precizeze că, în cazul unui refuz din partea lui Igor Dodon de a-l numi în funcție pe candidatul selectat, coaliția de guvernare îl va propune în mod repetat. „Nu acceptăm niciun fel de scheme și compromisuri la acest subiect. Președintele este obligat să numească un candidat numit repetat, așa cum dictează legea, iar noi o vom respecta. Am optat pentru un candidat care să aibă capacitatea de a moderniza Armata și să vină cu o viziune managerială”, a explicat Plahotniuc.  

Comentînd scandalul din jurul participării soldaților moldoveni la exerciții militare internaționale, Plahotniuc a calificat comportamentul șefului statului în acest caz drept inadmisibil. Politicianul a menționat că Legislativul va efectua în curînd unele modificări la legislație pentru a nu permite blocarea participării militarilor la diferite misiuni pe viitor de către Președinție.

„Este absolut inadmisibil modul în care dl Dodon a ajuns să amenințe militarii cu sancțiuni pentru că și-au îndeplinit obligațiunile legale. Am ajuns să pierdem bani și programe importante care ne ajută să modernizăm forțele armate și asta din cauza unor decizii politice ale dlui Dodon, ceea ce este foarte grav. Am cerut juriștilor din PD să vină cu soluții legale pentru a asigura participarea militarilor la diferite misiuni”, a explicat el. 

Menționăm că Eugen Sturza a început să activeze în cadrul Guvernului în 2009, odată cu învestirea cabinetului de miniștri condus de Vlad Filat. Ulterior el a deținut funcția de șef al Cabinetului Prim-ministrului Iurie Leancă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load