Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În Ucraina au început manevrele militare cu participarea a 15 țări

12 sep. 2017,, 13:04   Externe
1844 0

Manevre la care participă soldați din 15 țări, printre care Statele Unite, au început luni în Ucraina, în același moment în care armata rusă se pregătește să efectueze propriile exerciții la granițele Uniunii Europene, transmite AFP.

Manevrele anuale "Rapid Trident" care se vor desfășura pînă la 23 septembrie la Yavoriv, un oraș din vestul Ucrainei, reunesc 2.500 de militari, un număr "fără precedent", au anunțat responsabili din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării într-un comunicat.

"Astăzi, sprijinul vostru este foarte important pentru noi. Experiența colegilor noștri este extrem de prețioasă pentru armata ucraineană", a declarat cu această ocazie colonelul Serghei Litvinov, comandant din partea ucraineană al acestor exerciții.

Acestea au debutat cu cîteva zile înainte de vastele manevre "Zapad 2017" (Occident 2017) care vor avea loc în Rusia și Belarusul vecin, provocînd îngrijorarea țărilor baltice și a Poloniei.

Moscova a anunțat că 12.700 de militari ruși și belaruși vor lua partea la aceste exerciții de natură "strict defensivă", dar unii observatori sînt de părere că ele ar putea implica pînă la 100.00 de persoane.


În estul Ucrainei, un conflict care a făcut peste 10.000 de morți în aproape trei ani și jumătate opune armata ucraineană rebelilor susținuți militar de Rusia, potrivit Kievului și occidentalilor. Frecvent au loc ciocniri violente, în pofida semnării acordului de pace de la Minsk în 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?