Cum arată cel mai mare aeroport din lume şi cînd se va deschide (FOTO)

Cum arată cel mai mare aeroport din lume şi cînd se va deschide (FOTO)

Noul aeroport din Beijing, ce poartă semnătura regretatului arhitect Zaha Hadid, va fi cel mai mare din lume.

Aeroportul este situat în districtul Daxing şi va fi inaugurat în 2019; el va fi folosit atît pentru zboruri comerciale şi pentru a spori prezenţa aviaţiei civile chineze. El va servi drept bază pentru China Southern Airlines şi pentru China Eastern Airlines.

Potrivit companiei BuroHappold Engineering, care a cîştigat licitaţia pentru amenajarea designuluui interior, pasagerii se vor bucura de multe spaţii largi, atît acoperite cît şi în aer liber.

Potrivit site-ului de arhitectură a lui Zaha Hadid, "simetria aeroportului şi formele sale interconectate creează o compoziţie fluidă ce evocă armonia şi balanţa din peisajele chinezeşti."

În faza iniţială de lansare aeroportul va avea patru piste (45 de milioane de pasageri pe an), apoi două se vor adăuga mai tîrziu, împingînd capacitatea aeroportului la 100 de milioane de pasageri pe an. 

Ceea ce ar însemna că ar deveni cel mai mare aeroport din lume, după suprafaţă şi aproape cel mai aglomerat, după aeroportul Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load