X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Los Angelesul va combate încălzirea globală printr-o metodă inedită

12 sep. 2017,, 14:20   Ştiinţă şi IT
1671 0

Există multe modalități de combatere a încălzirii globale. Los Angelesul a decis în acest scop să picteze străzile orașului cu vopsea specială, care reflectă căldura.

Acesta este un strat special numit CoolSeal. Inițial, a fost conceput pentru a ascunde căldura generată de piste pentru a le face mai puțin vizibile pentru sateliți.

CoolSeal reflectă razele solare mai bine decât altele. Acesta a fost deja testat într-o parcare și a constatat că, în medie, zona acoperită de CoolSeal este mai rece cu 5°C decât asfaltul obișnuit.

Vopsea inteligentă a fost decisă să se folosească pentru a lupta împotriva așa-numitului efect al insulei termale a orașului. Când orașul găzduiește peste un milion de persoane, temperatura din acesta poate deveni cu 12°C mai mare decât în zona înconjurătoare. În plus, deoarece stratul de acoperire este reflexiv, este nevoie de mai puțină energie pentru a ilumina drumurile și spațiile de parcare.

Este deja evident faptul că acordul privind clima de la Paris nu poate conține încălzirea globală. Potrivit experților, dacă nu se mai face altceva, până în 2100 încălzirea pe Pământ va deveni catastrofală, iar în 2020 va exista o catastrofă climatică care va duce la dezastre naturale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?