Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Între Chișinău și Minsk ar putea fi lansată o rută aeriană directă

12 sep. 2017,, 13:42   Economie
2658 0

Moldova și Belarus extind comerțul și realizează noi proiecte investiționale, transmite NOI.md.

Aceste subiecte au fost discutate în timpul întrevederii pe care au avut-o viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii Octavian Calmîc cu ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău, Serghei Ciciuk.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul dialogului, interlocutorii au făcut o trecere în revistă a relațiilor comercial-economice dintre două state, menționînd o creșterea schimbului de mărfuri în primele 7 luni ale anului curent a crescut cu peste 10 la sută, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, atingînd cifra de 110,47 milioane USD.

În acest context, Octavian Calmîc și Serghei Ciciuk au constatat că relațiile comercial-economice ale Moldovei și Belarus au un potențial bun pentru creștere, în acest scop fiind planificate pentru lunile octombrie – noiembrie a anului curent, reuniunile grupurilor bilaterale de lucru în domeniile industrial, agricultură, construcții, etc.

Octavian Calmîc a subliniat că relațiile comercial-economice dintre Moldova și Belarus constituie un exemplu elocvent a relațiilor de parteneriat strategic dintre două state, care urmăresc scopul implementării unor proiecte reciproc avantajoase pentru ambele părți.

La rîndul său Serghei Ciciuk a menționat că un imbold pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, pentru stabilirea parteneriatelor strategice între agenții economici din Moldova și Belarus, precum și pentru identificarea unor proiecte investiționale îl va constitui participarea unei delegații impunătoare din Belarus la Forumul ”Moldova Business Week”, care va fi organizat la Chișinău în perioada 3-6 octombrie curent.

Octavian Calmîc și Serghei Ciciuk au examinat și problema colaborării în domeniul transportului rutier și aerian între cele două state, inclusiv prin lansarea unei rute aeriene directe Chișinău – Minsk. În legătură cu aceasta viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii Octavian Calmîc a mai menționat că partea moldovenească va solicita autorităților beloruse eliberarea unui număr suplimentar de autorizații de tranzit pentru transportatorii din țară, precum și examinarea posibilității majorării numărului acestora pentru anul 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?