Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Subiectele discutate de Gubarev cu Ignatiev

12 sep. 2017,, 09:30   Politică
3766 5

Ambasadorul cu misiuni speciale al MAE al Rusiei, Serghei Gubarev, l-a primit luni, la Moscova, pe ministrul de externe al autoproclamatei RMN, Vitali Ignatiev. La întrevedere a participat şi directorul adjunct al celui de-al doilea departament al ţărilor CSI, Vitali Treapiţin.

Potrivit site-ului MAE de la Tiraspol, în cadrul discuţiilor interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea unui spectru vast de probleme ce ţin de situaţia în procesul de negocieri între Transnistria şi Moldova. O atenţie deosebită a fost acordată unor rezultate atinse la întîlnirile din ultimele săptămîni ale reprezentanţilor politici ai părţilor, precum şi vizitei în Transnistria a reprezentantului special al preşedinţiei OSCE, Wolf Dietrich Heim.

Participanţii s-au pronunţat pentru "necesitatea unei funcţionări ritmice la toate nivelurile procesului de negocieri, inclusiv al "Reuniunii permanente...", şi au subliniat inadmisibilitatea oricăror precondiţii".

Ei şi-au exprimat speranţa că, în perioada rămasă pînă la sfîrşitul anului, Austria, în calitate de preşedinte al OSCE, "va găsi posibilitatea de a revizui abordările eronate actuale în organizarea procesului de negocieri, care în primele nouă luni nu au adus rezultate semnificative în ceea ce priveşte activizarea dialogului la toate nivelurile, precum şi de a găsi soluţii la problemele actuale".

Interlocutorii au menţionat că "situaţia creată în procesul internaţional de negocieri este inadmisibilă".

Pe site-ul Ministerului rus de Externe nu a fost plasat deocamdată niciun comunicat despre întîlnirea cu Ignatiev.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?