Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

10 ani de închisoare, din cauza „tutunului și alcoolului”

11 sep. 2017,, 17:20   Societate
2089 1

Pe 7 septembrie 2017 procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, oficiul Nord, în comun cu angajații Departamentului Poliției de Frontieră, au efectuat mai multe percheziții în raionul Briceni, or. Lipcani.

Perchezițiile au loc în cadrul unei cauze penale pornite în baza unei bănuieli rezonabile privind comiterea infracțiunii de contrabandă cu produse de tutungerie, săvîrșite în proporții deosebit de mari, de către un grup criminal organizat.

Astfel, în urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate înscrisuri de ciornă ce atestă activitatea frauduloasă prestată pe perioada anilor 2016-2017, facturi și acte privind livrarea și realizarea produselor de tutungerie, băuturi spirtoase fără marcă de acciz, vase de masă plastică destinată contrafacerii de băuturi spirtoase, precum și vase din plastic destinate pentru îmbutelierea băuturilor spirtoase contrafăcute, relatează NOI.md.

Totodată, în cadrul perchezițiilor au mai fost depistate și ridicate 10 500 de pachete de țigări fără acte de proveniență și, posibil, cu timbrul de acciz falsificat, a căror valoare este de aproximativ 168 de mii de lei, precum și mijloace bănești în sumă de aproximativ 60 de mii de lei, care se presupune că ar fi provenit din activitatea de comercializare a produselor menționate.

Investigaţiile în acest continuă, în scopul identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată.


În cazul în care persoanele implicate vor fi găsite vinovate, ele riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 10 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?