X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Omenirea trăiește cel mai periculos moment „la scara unei generații”

11 sep. 2017,, 21:00   Externe
2475 1

În prezent, omenirea a ajuns în cel mai periculos punct la scara unei generații, consideră Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Ambițiile nucleare ale Coreei de Nord, expansiunea terorismului islamist și visele miltiare ale Rusiei de a-și reclădi prestigiul sovietic în fosta regiune a URSS-ului sînt cele trei mari probe de foc care pot afecta lumea pe durata unei generații, a avertizat șeful NATO, potrivit publicației Newsweek.

Toate aceste pericole sînt cu atît mai complicate, cu cît au loc „în același timp”. „Avem proliferarea armelor de distrugere în masă în Coreea de Nord, avem teroriști, avem instabilitate și avem o Rusie mult mai agresivă. Este o lume mult mai periculoasă”, a afirmat Jens Stoltenberg în cadrul unei vizite făcute trupelor britanice staționate în Estonia.

Oficialul a adus în discuție și Zapad 2017, cel mai mare exercițiu al Rusiei de la sfîrșitul Războiului Rece, care va debuta joi, 14 septembrie. Secretarul general al NATO a reluat mesajul îngrijorător cu referire la numărul real de trupe militare pe care Rusia îl va desfășura la granița baltică a Alianței Nord-Atlantice.

„Rusia a spus că vor fi sub 13.000. Ne-au informat la consiliul NATO-Rusia în urmă cu cîteva săptămîni. Informația ne-a fost utilă, dar cînd Rusia zice că vor fi mai puțin 13.000 de trupe, nu întotdeauna să devodește să fie așa. Am văzut acest lucru la Zapad 2009 și 2013. Au participat mult mai multe trupe”, a subliniat Stoltenberg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?