X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un moldovean a trecut înot Strîmtoarea Gibraltar (VIDEO)

11 sep. 2017,, 15:20   Sport
2899 0

Un înotător amator din Republica Moldova a mers să cucerească Strîmtoarea Gibraltarului.

Dmitri Voloșin și-a încheiat cu succes cursa cu lungimea de 18 km. Împreună cu sportivul amator din Moldova, această distanță a fost traversată înot de doi cetățeni ai Statelor Unite și Franței, relatează NOI.md.

Depășirea distanței din Strîmtoarea Gibraltar a fost amînată din cauza faptului că timp de cîteva zile a suflat un vînt puternic. Trei zile le-a trebuit cîtorva înotători amatori, inclusiv moldoveanului Dmitri Voloșin, pentru ca observatorii să dea undă verde înotului. Cînd peste Strîmtoare s-a lăsat liniștea, iubitorii de înot de pe coasta Marocului au sărit în apă și s-au îndreptat spre Spania, distanța pînă la care constituie 18 km. Cetățeanului moldovean și „tovarășilor” lui de înot le-a luat peste patru ore să depășească Strîmtoarea Gibraltar.


Potrivit înotătorului moldovean, el s-a pregătit meticulos de această cursă. Dmitri Voloșin a recunoscut că a doua jumătate a distanței a fost cea mai dificilă pentru el, cînd vîntul a devenit mai puternic și a început să simtă în umeri o durere puternică. Dar spiritul moral și gîndul că pe malul opus el va desfășura drapelul Moldovei deasupra capului l-a ajutat să depășească cea mai dificilă parte a distanței.

Precizăm că Dmitri Voloșin a devenit a doua persoană din istoria Moldovei care a traversat înot Strîmtoarea Gibraltar. Primul a fost Ion Lazarenco, care a reușit să treacă prin „porțile Mării Mediterane” în 2015. Peste 1400 de persoane din întreaga lume au trecut „coridorul de apă” dintre Maroc și Spania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?