Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Krasnoselski: Moldova nu e gata de un dialog politic cu Transnistria

11 sep. 2017,, 14:40   Politică
2903 6

Moldova nu este pregătită pentru un dialog politic, consideră preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.


El și-a exprimat opinia la sfîrşitul săptămînii trecute la un post tv din regiune, în cadrul emisiunii "Dialog cu preşedintele". Această ediţie a emisiunii a fost moderată de politologul şi publicistul israelian Avigdor Eskin, care a efectuat o vizită de documentare în Transnistria.

Krasnoselski susţine că, înainte de a începe dialogul politic, politicienii moldoveni trebuie să-şi schimbe Constituţia, legile, să recunoască limbile rusă şi ucraineană drept limbi de stat, ca şi româna, iar limba română ar trebui să fie înlocuită cu limba moldovenească".

El i-a îndemnat din nou pe toţi "să renunţe la slogane, inclusiv la cel despre reintegrare, şi să se ocupe de probleme reale, de care depinde viaţa oamenilor simpli".

Liderul de la Tiraspol a acceptat entuziasmat ideea lui Eskin de a desfăşura în Transnistria un forum ruso-american".

„Avînd în vedere că astăzi SUA şi Rusia nu pot nicidecum găsi un numitor comun, deşi acestea există obiectiv, ar fi bine ca Moscova şi Washingtonul să se întîlnească aici, în Transnistria, pentru a stabili o pace durabilă. Căci interesele lor sînt asemănătoare. Stabilitatea este benefică pentru ambele părţi", a spus Eskin, care s-a născut în URSS şi în prezent îşi publică activ articolele în presa rusă.

Krasnoselski a dat asigurări că Transnistria "va fi fericită să devină o platformă suplimentară pentru contactele superputerilor, deoarece orice dialog despre pace este foarte util".

"Rusia şi SUA luptă împotriva unui rău comun – terorismul şi, prin urmare, Transnistria este gata să fie o platformă pentru dialog în această privinţă. Totodată, ne-am dovedit dreptul de a fi o astfel de platformă prin pacea şi atitudinea noastră faţă de viaţă. Noi, de fapt, ne-am dovedit dreptul de a fi recunoscuţi. Avem totul pentru asta. Şi dacă vom deveni o platformă suplimentară pentru contactele superputerilor, vom fi mulţumiţi", a concluzionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?