X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

O auroră neobișnuită, surprinsă în regiunea Novosibirsk (VIDEO)

12 sep. 2017,, 04:30   Externe
4692 0

În ultimele zile, pe Soare au avut loc cîteva explozii extrem de puternice simultan.

Un locuitor din regiunea Novosibirsk a reușit să înregistreze pe video o auroră polară neobișnuită. După cum a comunicat reporterului RIA Novosti un angajat al Universității de Stat din Novosibirsk, Roman Belousov, care a postat videoclipul în rețea, înregistrarea a fost făcută pe 8 septembrie.

„Înregistrarea a fost făcută la 100 km vest de Novosibirsk. Prognozele referitoare la nori și explozii (pe Soare) au coincis și tocmai am surprins faza maximă care a durat aproximativ două ore”, a precizat el.

„(Pe Soare) a fost o „furtună” de opt sau nouă puncte, la noi devine vizibilă cea de cinci puncte – culoarea verde la nord, iar de data aceasta au fost chiar explozii purpurii pe tot cerul", a spus angajatul Universității. Potrivit lui Belousov, precedentele aurore din regiune, pe care el le-a observat, nu a fost atît de puternice.

În ultimele zile, pe Soare au apărut cîteva explozii extrem de puternice, așa cum nu s-a mai întîmplat de cîțiva ani. Oamenii de știință chiar au declarat că una dintre ele a început să „ardă” cîmpul magnetic al Pămîntului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?