Candu: Moldova este alături de autoritățile americane (VIDEO)

Candu: Moldova este alături de autoritățile americane (VIDEO)

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit cu un omagiu pentru victemele atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York.

„Astăzi ne amintim de acele tragice evenimente care au avut loc, cu regret, în Statele Unite, la New York și la Washington. Atunci, pentru prima dată, cred eu, lumea a conștientizat ce înseamnă actele teroriste și de atunci, din acea zi, putem afirma cu siguranță că la nivel global a început cu adevărat lupta împotriva terorismului”, a declarat Candu, notează NOI.md.

„Cu regret, în acea zi au decedat foarte mulți – peste trei mii de oameni, în mod special la New York, în cele două turnuri gemene prăbușite. Republica Moldova și autoritățile sînt alături de autoritățile americane. Am venit să ne exprimăm prin gînduri și prin acest gest că ne amintim de victime, le comemorăm. Și, cu siguranță, apreciem ceea ce fac Statele Unite ale Americii pentru Republica Moldova pentru suportul pe care îl oferă, inclusiv pe dimensiunea securității, apărării și a luptei împotriva terorismului”, a menționat președintele Parlamentului.

Cu un omagiu a venit și ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, care a remarcat faptul că această zi este una foarte tristă.

„Este firesc că tot poporul american, dar și oamenii din întreaga lume își amintesc despre această tragedie”, a menționat Pettit.

Reamintim că astăzi se împlinesc 16 ani de la atacul terorist de pe 11 septembrie 2001. În dimineața acelei zile teroriști sinucigași au deturnat patru avioane de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, lovind două dintre turnurile gemene ale World Trade Center din New York. Clădirile s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugînd și avariind și alte clădiri din jur. Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentangon din Arlington, Virginia. Al patrulea avion a căzut pe o cîmpie în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recîștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor. Printre decedați au fost cetățeni ai 90 de state.

 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load