X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Comportamentul Coreii de Nord necesită un răspuns global (Stoltenberg)

10 sep. 2017,, 19:00   Externe
3099 0

Comportamentul "nesăbuit" al Coreii de Nord este o amenințare globală și necesită un răspuns global, a declarat duminică șeful alianței militare NATO Jens Stoltenberg, transmite Reuters.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord nu este direct implicată în criză dar a cerut în mod repetat Coreii de Nord să își abandoneze programele nuclear și de rachete balistice. Phenianul a efectuat cel de-al șaselea și cel mai puternic test nuclear al său săptămâna trecută.

"Comportamentul nesăbuit al Coreii de Nord este o amenințare globală și necesită un răspuns global și care include de asemenea NATO", a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat televiziunii BBC.

Stoltenberg a refuzat să spună dacă teritoriul SUA Guam, amenințat de Coreea de Nord, este protejat de articolul 5 al tratatului NATO, care prevede că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor.

"Acum ne concentrăm total asupra modului în care putem contribui la o soluție pașnică a conflictului", a spus el.

Ministrul britanic al apărării Michael Fallon a declarat de asemenea la BBC că conflictele militare ar trebui evitate cu orice preț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?