Cazul lui Braguţa: Șeful penitenciarului de la Pruncul, demis

Cazul lui Braguţa: Șeful penitenciarului de la Pruncul, demis

Departamentul Instituțiilor Penitenciare a finalizat cercetarea de serviciu cu referire la decesul deținutului Andrei Braguța în Penitenciarul nr.16-Pruncul. 

Mai mulți angajați, care nu și-au îndeplinit corespunzător obligațiunile funcționale au fost sancționați disciplinar prin ordinul Ministerului Justiției.

Astfel, pentru atitudinea neglijentă față de îndeplinirea obligațiunilor funcționale șefului adjunct al Penitenciarului nr.16-Pruncul și șefului Serviciului medical al Penitenciarului nr.13-Chișinău i s-a aplicat sancţiunea disciplinară şi a fost concediat din sistemul penitenciar. De asemenea, șefului adjunct al Serviciului medical al Penitenciarului nr.13-Chișinău i s-a aplicat sancţiunea disciplinară mustrare.

Andrei Braguţa a decedat în data de 26 august 2017 din cauza pneumoniei purulente, potrivit rezultatelor preliminare ale expertizei medico-legale. Patru angajaţi ai poliţiei, dar şi alţi cinci angajaţi ai penitenciarelor 13 şi 16 au fost suspendaţi, în urma acestui caz. Victima a fost reţinută în data de 15 august şi arestat ulterior pentru 30 de zile, după ce a condus automobilul cu viteză excesivă, inclusiv pe contrasens, punând în pericol viața și securitatea altor participanți la trafic. Fiind escortat la poliţie, acesta i-a înjurat pe oamenii legii. La parcarea specială, unde a fost dus automobilul tănărului, el a sărit la bătaie la polițiști. Din  2012, acesta se afla la evidența medicilor, pentru că suferea de schizofrenie cronică.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load