X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

În SUA valul de caniculă bate recordurile (VIDEO)

2 iul. 2013,, 10:48   Externe
3079 0
Foto : topnews.ru
Un val de căldură a lovit sud-vestul Statelor Unite, cu temperaturi record de peste 50 de grade Celsius. Sinopticienii cred că în zilele apropiate va cădea recordul absolut de temperatură stabilit pe Terra de la începutul observațiilor meteo, relatează Actualitați.md.

În capitala statului Arizona, orașul Foenix, potrivit pronosticurilor aerul se va încălzi pînă la plus 48 de grade Celsius. La Nord, în statul Utah este ceva mai răcoare: doar 37 de grade. În California se așteaptă 54 de grade Celsius. În orașele mari, autoritățile deschid pentru localnici centre dotate cu aer condiționat. Oamenii sînt îndemnați să nu iasă în soare și să bea multă apă.

Duminică dimineața temperatura aerului în unele state din centrul și vestul SUA au atins 50 de grade Celsius. La Las Vegas a murit o persoană în etate care trăia într-un apartament fără aer condiționat, iar 30 de persoane au avut nevoie de spitalizare, vineri, din cauza unui puseu de căldură în timpul unui festival de muzică în aer liber, anunță BBC.

Actualul record de temperatură este de 56,7 grade și a fost înregistrat în Valea Morții (SUA).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?