X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Festivalul Internaţional „Regina Vioară”, la ediția a VIII-a

8 sep. 2017,, 17:21   Afiș
2701 0

În perioada 10-13 septembrie, la Filarmonica Naţională a Moldovei se va desfăşura Festivalul Internaţional al Muzicii de Vioară "Regina Vioară".

Surse din cadrul Filarmonicii au relatat că la Festival vor participa muzicieni din Moldova, SUA şi Rusia.

"În total, vor fi organizate patru concerte, iar invitatul special, renumit în toată Europa, este vioristul român Răzvan Stoică. În deschiderea Festivalului, acesta va interpreta capodopere ale lui Serghei Lunchevici, Ciprian Porumbescu şi un set de şase piese de pian compuse de compozitorul ungar Bela Bartok. Pe 12 septembrie, acesta va evolua împreună cu sora sa, Andreea Stoică, cu un concert de pian şi vioară", a spus reprezentanta Filarmonicii, Natalia Zemisova.

Potrivit ei, "concertul de muzică de cameră va fi interpretat de violonistul moldovean Dan-Julian Druţak şi violonista rusă Anna Savkina".

"Împreună cu Orchestra "Kaiser" din Chişinău vor evolua Solomiya Ivakhiv din SUA şi Elena Jmurko din Transnistria. La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţii delegaţiei UE în Moldova, fondatorii Festivalului şi diplomaţi ai Ambasadei SUA, cu al căror sprijin se desfăşoară Festivalul "Regina Vioară", a spus ea.

Biletul la concerte costă pînă la 100 de lei.

Festivalul "Regina Vioară" se desfăşoară din 2009, la iniţiativa muzicienilor moldoveni Vasile şi Dumitru Goia. Scopul evenimentului este de a dezvolta şcoala moldovenească de vioară şi de a susţine tinerele talente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?