X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deputaţii găgăuzi au respins un proiect de declaraţie ce îl vizează pe Rogozin

8 sep. 2017,, 16:41   Politică
4763 6

Solicitarea deputatului Adunării Populare a Găgăuziei Grigorie Diulgher de a critica declararea vicepremierului Rusiei Dmitri Rogozin de către autorităţile Moldovei drept persoana non grata nu a avut susţinere la şedinţa organului legislativ al autonomiei, care s-a întrunit prima dată după vacanţă.

El a subliniat că a încercat să-şi înregistreze iniţiativa în Prezidiul Adunării, dar a fost refuzat, deoarece "a trecut deja o lună după incidentul respectiv".

Preşedintele Adunării, Vladimir Cîssa, şi-a exprimat dubiile cu privire la necesitatea acceptării cererii colective, considerînd că Diulgher putea să desfăşoare o conferinţă de presă şi "să-şi expună punctul de vedere cu privire la situaţie".

Adjunctul acestuia, Alexandru Tarnavschi, şi-a exprimat indignarea cu privire la cele întîmplate cu Rogozin.

"Rusia face parte dintre cei trei principali parteneri economici ai noştri. Acolo sînt mii de concetăţeni de-ai noştri. De această ţară ne leagă multe, inclusiv cultura şi limba. Acesta nu este primul pas neprietenos făcut de autorităţile centrale ale Moldovei. Dar trebuie să tratăm delicat situaţia, adică să formulăm delicat poziţia Adunării", consideră el.

Deputatul Serghei Cernev a amintit că decizia privind declararea lui Rogozin persona non grata a fost adoptată prin hotărîre de guvern, al cărui membru este şi başcanul Irina Vlah.

"Să vină la şedinţa Adunării şi să spună ce a făcut ea în acel moment. Sau adjunctul ei să ne explice. Responsabil trebuie să fie acel care este numit, şi nu altcineva", a remarcat el.

După dezbateri de lungă durată, deputaţii aşa şi nu am luat decizia şi au trecut la un alt subiect de pe ordinea de zi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?