Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A fost deschis un centru de reabilitare pentru copiii din grupurile de risc

8 sep. 2017,, 16:00   Societate
2009 0

În orașul Tvardiţa, raionul Taraclia, cu suportul Agenției de Cooperare și Dezvoltare a Republicii Turcia (TIKA) a fost deschis un Centru de reabilitare și asistență socială pentru copiii din grupurile de risc, anunţă MOLDPRES.

La evenimentul de inaugurare a centrului au participat Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kilic, şi Coordonatorul Agenției TIKA, Canan Alpaslan.

Ambasadorul turc a menţionat că ţara sa acordă asistență nu doar unei singure regiuni, ci întregii Moldove conform solicitărilor. "Implementăm proiecte similare în toate colțurile țării și intenționăm să continuăm acest lucru”, a opinat Kilic.

Şi Coordonatorul Agenției TIKA, Canan Alpaslan, s-a arătat mulţumit de lucrările efectuate la centru şi a menţionat că "bucuria din ochii copiilor care vizitează acest centru de reabilitare merită tot efortul".


Centrul are capacitatea de a oferi asistență pentru 100 de persoane. Zilnic, 20 de copii frecventează instituția, iar alţi 43 copii cu dizabilități mentale și fizice beneficiază de fizioterapie, reabilitare și asistență psihologică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?