X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Număr record de legi întoarse Parlamentului spre reexaminare

8 sep. 2017,, 14:10   Politică
3211 0

Legislativul se va întruni, cel mai probabil, în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă la sfîrșitul lunii septembrie, informează NOI.md.

Astăzi spicherul Andrian Candu a avut o ședință de lucru cu președinții tuturor comisiilor permanente în cadrul căreia au fost trasate prioritățile noii sesiuni. Deputații au decis ca la primele ședințe să fie reexaminate în regim de urgență cele 12 proiecte de lege pe care Igor Dodon a refuzat să le promulge.

Candu a mai anunțat că în noua sesiune se va pune un accent mai mare pe controlul parlamentar. „Vom evalua impactul unor legi adoptate asupra anumitor domenii. Ne propunem să elaborăm un plan pentru desfășurarea audierilor parlamentare în domeniile în care au fost adoptate legi importante”.

Implementarea Acordului de asociere și liber schimb cu UE rămîne o prioritate și în această sesiune, a remarcat democratul. Domeniile care rămîn în atenția Legislativului, potrivit lui, sînt: justiția, lupta împotriva corupției, domeniul economic și mediul de afaceri, sectorul mass-mediei, incluziunea minorităților naționale, reforma sistemului de pensii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?