Șeful postului ANSA de la Leușeni și-a recunoscut vina

Șeful postului ANSA de la Leușeni și-a recunoscut vina

Şeful Postului control fitosanitar Leușeni al Agenţiei naţionale pentru siguranţa alimentelor (ANSA), învinuit de abuz în serviciu şi corupere pasivă, și-a recunoscut vina și colaborează cu ancheta. 

Ieri, Judecătoria Chişinău a decis arestarea la domiciliu, pe un termen de 20 de zile, la cererea procurorilor anticorupție.

Reamintim că acesta a fost reţinut, acum două zile, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Potrivit materialelor cauzei penale, şeful Postului control fitosanitar Leușeni, folosind situația de serviciu, ar fi dat indicații ilicite medicilor veterinari şi fitosanitari din subordine, ordonându-le să creeze impedimente neîntemeiate agenților economici care importă în Republica Moldova produse alimentare, cu scopul de a-i determina pe aceştia să-i solicite ajutorul personal.

Ulterior, după ce discuta cu agenţii economici, funcţionarul îi condiţiona să-i achite diferite sume de bani pentru a soluţiona problema. Alături de el, a mai fost reţinut şi reprezentantul unui agent economic, care este suspectat de corupere activă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load