X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Șeful postului ANSA de la Leușeni și-a recunoscut vina

8 sep. 2017,, 13:32   Societate
3761 0

Şeful Postului control fitosanitar Leușeni al Agenţiei naţionale pentru siguranţa alimentelor (ANSA), învinuit de abuz în serviciu şi corupere pasivă, și-a recunoscut vina și colaborează cu ancheta.

Ieri, Judecătoria Chişinău a decis arestarea la domiciliu, pe un termen de 20 de zile, la cererea procurorilor anticorupție.

Reamintim că acesta a fost reţinut, acum două zile, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Potrivit materialelor cauzei penale, şeful Postului control fitosanitar Leușeni, folosind situația de serviciu, ar fi dat indicații ilicite medicilor veterinari şi fitosanitari din subordine, ordonându-le să creeze impedimente neîntemeiate agenților economici care importă în Republica Moldova produse alimentare, cu scopul de a-i determina pe aceştia să-i solicite ajutorul personal.

Ulterior, după ce discuta cu agenţii economici, funcţionarul îi condiţiona să-i achite diferite sume de bani pentru a soluţiona problema. Alături de el, a mai fost reţinut şi reprezentantul unui agent economic, care este suspectat de corupere activă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?