X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Arme de foc ilegale, recuperate în Australia

8 sep. 2017,, 22:30   Externe
2092 0

Aproape 26.000 de arme de foc și 146 kg de explozibili au fost colectate de la populație în cadrul unei campanii destinate să prevină ca aceste arme să cadă în mîinile bandelor criminale și rețelelor jihadiste, au declarat vineri autoritățile australiene, citate de AFP.

Statul australian New South Wales, cu capitala la Sydney, a lansat în luna martie o amnistie generală pentru oricine va preda poliției materiale explozive, promițînd că nicio întrebare nu va fi pusă cu privire la originea acestora.

La o săptămînă de la sfîrșitul perioadei prevăzute pentru această campanie, poliția antiteroristă a statului respectiv a salutat succesul operațiunii.

"O mare varietate de explozibili a fost adusă în cinci luni, dar mai sînt încă multe de recuperat", a declarat Mick Willing, responsabil pentru combaterea terorismului în statul respectiv.

Pe lîngă cele 146 kg de explozibili, peste 20 de kg de substanțe și mii de detonatoare și fitile de siguranță au fost predate.


Guvernul australian a lansat, de asemenea, un apel la nivel național pentru restituirea armelor de foc, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, ceea ce a permis recuperarea a 25.999 de arme începînd cu luna iunie, a anunțat ministrul justiției Michael Keenan.

Această amnistie va dura încă trei săptămîni.

Guvernul estimează la 260.000 numărul armelor de foc ilegale pe teritoriul țării.

Autoritățile au dejucat în jur de 13 atentate în Australia din septembrie 2014. Unele proiecte s-au materializat totuși, cum ar fi atacul asupra unei cafenele din Sydney în decembrie 2014, în care au fost uciși doi ostatici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?