Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

BAC 2013: peste 30.000 de elevi și-au contestat notele

1 iul. 2013,, 17:50   Societate
5978 5
Foto: noi.md
Astăzi s-a încheiat perioada în care au putut fi contestate notele primite în cadrul sesiunii de bacalaureat 2013. La centrele de BAC au fost depuse în jur de 30 de mii de contestații, ceea ce constituie cca 28% din numărul total de peste 107 mii de teste individuale, transmite Ministerul Educației.

Cele mai multe lucrări contestate în sesiunea de bacalaureat din acest an au fost la limba română, matematică şi geografie. Elevii vor afla rezultatele examinării contestaţiilor pe 6 iulie.

Comisiile republicane de examinare a contestaţiilor revăd, în lucrările primite, doar itemii solicitaţi pentru reevaluare și îi apreciază conform aceloraşi bareme de corectare. Ministerul Educației dă asigurări că, în urma reexaminării, nota nu va fi micşorată. Totodată, nota acordată în urma contestării este definitivă.

Mai mult, cei care au primit note insuficiente la BAC vor putea depune pe 6, 7 şi 8 iulie cereri pentru sesiunea de bacalaureat suplimentară. Aceasta se va desfășura în perioada 15-20 iulie.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat este organizată pentru persoanele care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examenele de bacalaureat în sesiunea de bază și pentru candidaţii care au luat note insuficiente în sesiunea de bază.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?