X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Justiția va deveni mai prietenoasă pentru copii

8 sep. 2017,, 10:12   Societate
2244 0

O nouă lege va fi elaborată pentru reglementarea statutului intervievatorului în cauzele copiilor audiați în calitate de victime, martori sau infractori, notează NOI.md.

Aceștia vor avea acces la servicii specializate, inclusiv prin însoțirea de către specialiști calificați la procedurile legale. În acest sens, Ministerul Justiției, UNICEF și Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) au semnat astăzi un memorandum de colaborare pînă în martie 2018.

Cele trei părți își vor uni eforturile pentru o justiție prietenoasă copiilor victime ale infracțiunilor cu caracter sexual, ale violenței în familie și traficului de ființe umane, iar autorităţile publice centrale și locale vor primi pentru aceasta asistență tehnică.

În cadrul proiectului va fi consolidată rețeaua de intervievatori în cadrul procedurii speciale de audiere a minorilor. Vor fi dezvoltate capacitățile profesioniștilor din sistemul justiției și cel de protecție a copiilor în 7 raioane ale Moldovei.

Vor fi acordate servicii specializate pentru circa 300 de copii victime ale violenței. La Chișinău și Bălți vor fi dotate cu echipament performant două camere de audiere a copiilor în condiții speciale, conform standardelor internaționale.


Conform datelor Procuraturii Generale, numărul copiilor victime ale infracțiunilor este în creștere. În primul semestru al anului 2017 au fost inițiate 579 de cauze penale, comparativ cu 497 în aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, în calitate de victime ale infracțiunilor figurau 625 de copii faţă de 511 în 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?