X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Noi oportunități de export al mierii, nucilor și cerealelor

8 sep. 2017,, 10:01   Economie
3322 1

Mierea, nucile și cerealele vor fi exportate cu valoare adăugată pe piețele regionale și internaționale, notează NOI.md.

Aceste produse au fost selectate în cadrul primului atelier de lucru național al Proiectului privind Evaluarea națională a exportului produselor ecologice din Republica Moldova, organizat astăzi de Ministerul Economiei și Infrastructurii în comun cu Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD).

Obiectivul Atelierului de lucru național a fost evaluarea și identificarea produselor ecologice autohtone cu un potențial de export înalt, printre care semințe oleaginoase (floarea-soarelui și șofran), mere, struguri, stafide, vin, sucuri de fructe și fructe uscate, nuci, mere și cereale. De asemenea, a fost analizat potențialul turismul ecologic și sectorul ce țin de contoare de gaze, lichide și electrice.

Au fost identificate 3 sectoare prioritare, mierea, nucile și cereale, pentru care ulterior vor fi elaborate recomandări și un plan de acțiune pentru îmbunătățirea capacităților productive naționale, a cadrelor de politici și de reglementare, a lanțului global de aprovizionare și a exporturilor cu valoare adăugată pentru aceste produse.

Proiectul privind evaluarea națională a exportului produselor ecologice din Republica Moldova, finanțat de Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), în valoare de 100 de mii de dolari SUA, se va desfășură în perioada mai 2017 pînă la mijlocul anului 2018. Scopul proiectului constă în acordarea suportului pentru implementarea politicilor economiei verzi și stabilirea cadrului instituțional de reglementare și a mecanismelor de cooperare pentru consolidarea capacității, eficienței și competitivității sectoarelor ecologice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?