Numărul abonaților la serviciile TV a scăzut în Moldova

Numărul abonaților la serviciile TV a scăzut în Moldova

Numărul abonaților la serviciile TV furnizate prin rețele de cablu TV și IP TV contra plată a scăzut în Moldova TV în primul semestru al anului 2017 cu 3,1%, constituind 262,2 mii.

Datele corespunzătoare au fost prezentate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), menționînd că acestea sînt doar estimative, deoarece S.R.L. „TV BOX” nu a prezentat raportul statistic pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2017, iar ANRCETI a fost nevoită să utilizeze, în timpul prelucrării datelor, cifrele raportului statistic al acestei companii pentru primul trimestru al anului 2017, transmite NOI.md.

Conform responsabililor de la ANRCETI, diminuarea numărului total de abonați ai TV cu plată în ianuarie-iunie 2017 a fost cauzată de micșorarea bazei de abonați a operatorilor rețelelor de cablu TV. În perioada de timp indicată numărul acestor abonați a scăzut cu 5,9%, constituind 180,6 mii. Totodată, baza de abonați a rețellor IP TV a crescut cu 3,7%, alcătuind 81 mii. În consecință, rata de penetrare a serviciilor TV contra plată, raportată la 100 locuitori ai republicii, a scăzut cu 0,23 puncte procentuale (p.p.), alcătuind 7,37%.

Conform datelor prezentate ANRCETI de către 78 furnizori activi ai serviciilor TV contra plată, către sfîrșitul semestrului I al anului 2017 aproximativ 69% din numărul total de abonați utilizau rețele TV prin cablu, iar 31% - rețele IP TV. Aceleași date arată că în prima jumătate a anului ponderea abonaților, care recepționează semnalul TV în format digital a crescut cu circa 4 p.p., constituind 48,5%, iar ponderea acelora care recepționează semnalul în format analogic a scăzut în aceeași proporție, constituind 51,5%.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load