TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

În Moldova au crescut veniturile din vînzările serviciilor TV cu plată

În Moldova volumul total al veniturilor obținute din vînzarea serviciilor TV furnizate contra plată, prin rețele de cablu TV și IP TV, în primul semestru al anului 2017 au crescut cu 4,6%.

Acestea au constitui 79 mil. lei, față de aceeași perioadă a anului 2016. Aceste date au fost prezentate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), menționînd că acestea sînt doar estimative, deoarece S:R:L: „TV BOX” nu a prezentat raportul statistic pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2017, iar ANRCETI a fost nevoită să utilizeze, în timpul prelucrării datelor, cifrele raportului statistic al acestei companii pentru primul trimestru al anului 2017, transmite NOI.md.

Agenția de Reglementare a subliniat că creșterea ușoară a veniturilor provenite din vînzarea serviciilor TV contra plată a fost determinată de sporirea vînzărilor realizate de furnizorii care operează rețele IP TV.


Veniturile din vînzarea acestor servicii a crescut în primul trimestru al anului 2017, comparativ cu aceiași perioadă a anului 2016, cu 16,9%, constituind 36 mil. lei. Totodată, vînzările realizate de furnizorii rețelelor de cablu TV au scăzut cu 3,5%, totalizînd peste 43,3 mil. lei. În rezultatul acestei evoluții, venitul mediu lunar per abonat (ARPU) pentru serviciile TV contra plată a crescut cu 6,9%, constituind 49,6 lei.

Către finalul semestrului I al anului 2017 cei mai mari furnizori de servicii TV contra plată au deținut, în funcție de cifra de afaceri, următoarele cote de piață: Moldtelecom - 32%, Sun Communications - 24,2%, TV BOX - 13,1%. Cota cumulativă de piață a celorlalți furnizori a fost de 30,7%.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load