Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Germania îngrijorată de terorism înaintea alegerilor din 24 septembrie

8 sep. 2017,, 00:30   Externe
2342 0

Teama de terorism, extremismul politic și tensiunile sociale cauzate de migrația în masă sînt principalele motive de îngrijorare în rîndul electoratului german, care se prezintă pe 24 septembrie la secțiile de votare pentru alegerile parlamentare, indică un studiu anual realizat de compania de asigurări germană R+V, citat joi de Reuters.

În același timp, îngrijorarea legată de locurile de muncă și situația economiei a scăzut pînă la niveluri minime record.

După ce a a reușit să redreseze economia țării, ceea ce a dus la creșterea salariilor și crearea de noi locuri de muncă, Angela Merkel este de așteptat să obțină al patrulea mandat de cancelar în urma scrutinului parlamentar din 24 septembrie.

O parte din electoratul blocului conservator condus de Merkel s-a orientat spre partidul 'Alternativa pentru Germania' (AfD) în urma deciziei lui Merkel, din 2015, de a deschide granițele Germaniei pentru a primi sute de mii de migranți care fugeau de conflictele din Siria și Irak.

Studiul R+V arată că terorismul rămîne principala îngrijorare pentru 71% dintre germani, față de 73% anul trecut.


''Teama de atacuri teroriste se află în mod clar pe prima poziție și la unul dintre cele mai ridicate niveluri care a fost măsurat vreodată'', a explicat Brigitte Roemstedt, care a coordonat studiul, realizat pe un eșantion de 2.400 de germani.

Extremismul politic este al doilea mare motiv de îngrijorarea (62% față de 68% anul trecut), în timp ce 61% (comparativ cu 67% anul trecut) se tem că imigrația ar putea provoca tensiuni sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?