Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Sturza trage un semnal de alarmă în legătură cu „miliardul furat de Șor”

7 sep. 2017,, 15:09   Politică
6776 4

Cu cît trece mai mult timp, cu atît va fi mai greu de recuperat miliardele sustrase din sistemul bancar, inclusiv de la Banca de Economii, avertizează fostul premier Ion Sturza, citat de NOI.md.

Omul de afaceri afirmă că, deși a avut trei ani la dispoziție pentru a acționa în judecată firmele grupului Șor și a cere despăgubiri, BEM așa și nu au făcut acest lucru. El atenționează că în cîteva zile șansa de a recupera prejudiciul va fi ratată definitiv, întrucît termenul de prescripție pe creditele luate expiră.

„SOS! Miliardul furat de Șor - tu-tu! Pînă la expirarea termenului de prescripție pe creditele luate (a se citi furate) de "grupul Șor" au rămas cîteva zile! Conform primului raport Kroll, pus la dispoziția opiniei publice cu bunăvoința domnului Candu, companiile-șoricei Caritas Grup, Voxmar-Com, Provolirom SRL și Dracard SRL ar datora BEM 5 miliarde de lei. La cursul valutar de atunci - 370 de milioane de dolari! Tot în același raport se arată cu lux de amănunte ca Șor a “ciordit” în total cel puțin 6,5 miliarde de lei!”, a declarat Sturza.

Fostul premier a calificat drept „parodie” sentința emisă de Judecătoria Buiucani în cazul Șor, sentință care, în opinia lui, îl absolvește practic pe escroc de pușcărie. Aceeași hotăîrîre, susține el, stipulează clar că eventualele compensații, despăgubiri vor fi anunțate în cadrul unui proces civil, proces pe care trebuia să-l înceapă Banca Națională.

„Din informațiile pe care le dețin, pare-se BNM a aflat "din presa" ca trebuie să facă ceva. Amnezie indusă? Au trecut 3 ani, de ce ar face atît de repede ceva în 3 zile ?! Asta așa, despre "specialiștii" tineri și școliți în Occident... Dar vreau sa-i avertizez, inclusiv pe cei din Consiliul de administrație al BNM: dacă situația se prezintă în așa fel, aveți o problemă și una mare. Știut lucru, la Procuratură mai clocesc cîteva dosare legate de Șor, mai barosane...” a adăugat Ion Sturza.


„Cu cît trece mai mult timp, cu atît o sa fie mai greu de recuperat măcar ceva”, concluzionează el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?