Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarațiile de tranzit al mărfurilor vor putea fi depuse doar online

7 sep. 2017,, 12:50   Societate
2104 0

Codul Vamal va fi completat cu un nou articol care prevede modificarea procedurii de depunere a declaraţiilor de tranzit al mărfurilor T1.

Un ordin în acest sens al Serviciului Vamal va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit noilor reglementări, agenţii economici vor fi scutiţi de o serie de cheltuieli şi va fi exclusă circulația și stocarea unui volum mare de declarații pe suport de hîrtie la posturile vamale de plecare.

Potrivit Serviciului Vamal, modificarea legislaţiei are drept scop simplificarea perfectării declarațiilor de tranzit T1, reducerea termenului de completare a declarațiilor, fluidizarea traficului transfrontalier, omiterea contactului direct dintre colaboratorul vamal și declarant şi unificarea procesului de vămuire.

În prezent, declarațiile sînt perfectate în format electronic și pe suport de hîrtie. Noile reglementări vor fi aplicate de mîine în posturile vamale din Chişinău, postul vamal Otaci-Moghiliov-Podolsk, vama de la Cahul, iar din data de 1 octombrie în toate punctele de trecere a frontierei.


Normele metodologice privind aplicarea sistemului de tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, în procedură T1, sînt valabile pentru mărfurile aflate în tranzit, transportate pe cale ferată sau rutieră, cu excepţia mărfurilor transportate sub acoperirea carnetului TIR. Acestea nu se aplică în cazul tranzitului bunurilor transportate de persoanele fizice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?