Magistrații au luat o decizie în cazul Brăguța

Magistrații au luat o decizie în cazul Brăguța

Magistrații au decis ca cei trei polițiști de la Izolatorul de Detenție Preventiva suspectați de tortură să stea cîte 20 de zile de arest, notează NOI.md.

Decizia a fost luată de Judecătoria Rîșcani. Totodată, colegul de celulă al lui Andrei, Bologan Boris, a primit mandat de arest pentru 30 de zile.

Avocatul lui Boris Bologan, Silviu Burlacu, a declarat pentru TV8 că nu este de acord cu decizia judecătoriei și o va ataca la Curtea de Apel. Acesta mai spune că clientul său spune că nu a aplicat forța și că, atît el, cît și alți colegi de celulă s-au apărat de Andrei, care i-ar fi atacat pe el și pe colegii de celulă. Totodată, avocatul spune că clientul său credea că Andrei era într-o stare de ebrietate narcotică.

Pe de altă parte, procurorul Ruslan Lupașcu a precizat că polițiștii sînt învinuiți că au tolerat aplicarea violenței la adresa lui Braguța de ceilalți deținuți, specificînd că aceștia nu l-au bătut pe Braguța. În privința deciziei judecătorului, procurorul a spus că va examina deciziile de încheiere și ulterior se va putea pronunța pe marginea cazului. Totodată, potrivit procurorului, pe numele unui alt deținut a fost emis mandat de arest.

Reamintim că procurorul a solicitat cîte 30 de zile de arest pentru toți cei patru bănuiți în cazul decesului lui Andrei Brăguța.

Acum două săptămîni Andrei Brăguța a murit în penitenciar, în timp ce se afla în arest preventiv. 

Rudele îi acuză pe oamenii legii că l-ar fi bătut, lucru care ulterior ar fi dus la decesul acestuia. De cealaltă parte, administrația pușcăriei spune că moartea tînărului a fost cauzată de pneumonie. Andrei Brăguța ar fi fost reținut pentru că i-ar fi insultat pe inspectorii de patrulare.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load