Turcia va furniza 10.000 de tone de ajutoare

Turcia va furniza 10.000 de tone de ajutoare

Turcia va trimite 10.000 de tone de ajutoare musulmanilor Rohingya care au fugit de violențele din Myanmar. 

Turcia va furniza 10.000 de tone de ajutoare musulmanilor Rohingya care au fugit de violențele din Myanmar, a anunțat miercuri președintele Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters.

'Am vorbit ieri (marți) cu șefa guvernului din Myanmar, Aung San Suu Kyi. Ne-au deschis ușile după apelul pe care l-am făcut', a spus Erdogan în cadrul unei reuniuni a partidului de guvernămînt AKP, la Ankara.

El a afirmat că agenția turcă de ajutor TIKA livrează deja 1.000 de tone de ajutoare către taberele unde se află persoanele strămutate. 'A doua etapă este un ajutor de 10.000 de tone. Ajutorul va fi distribuit', a mai spus Erdogan.

Potrivit ONU, aproximativ 125.000 de membri ai comunității musulmane Rohingya au trecut din statul Rakhine, situat în nord-vestul Myanmarului, în Bangladesh începînd cu 25 august, data începerii unor confruntări violente între forțele birmaneze și rebelii musulmani. Aceste lupte s-au soldat cu cel puțin 400 de morți, majoritatea dintre ei musulmani.

Pe de altă parte, ONU a anunțat sîmbătă că cel puțin 250.000 de persoane sînt private de ajutoare alimentare în nord-vestul Myanmarului, unde distribuirea hranei de către Programul Alimentar Mondial (PAM) a fost suspendată din cauza luptelor dintre armată și rebelii Rohingya.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load